Egy épület homlokzati hőszigetelésének költségvetése három jól különválasztható tételből tevődik össze: a munkadíj, az állványozás és a választott technológiához felhasznált anyagok ára.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a homlokzat hőszigetelése közben több kapcsolódó szakmunkát is el kell végezni, mert a homlokzati sík a hőszigetelő rendszer vastagságával kitolódik. Így elkerülhetetlen az ablakpárkányok cseréje, az esőcsatorna lefolyók le és visszaszerelése, a szellőzők, a kültéri lámpák, a kapcsolók és konnektorok kiemelése a szigetelés külső síkjára, valamint az elektromos főkábelek, telefon vezetékek, tévé kábelek bekötési pontjainak átalakítása.

Ezen kívül jónéhány munkát nem kell, de ha már ott az állvány, akkor érdemes elvégeztetni, például az eresz- és széldeszkák mázolását vagy lazúrozását, az esőcsatorna kijavítását, redőnyök és szúnyoghálók felszerelését, stb.

Némely esetben a hőszigetelést a külső terepszint alá kell engedni, ilyenkor az épület körüli járdát újra kell betonozni, vagy térkövezni.

Minden épület helyszíni felmérésekor derül fény az egyéb munkákra, melyekkel érdemes számolni és az ajánlatban külön kitérni rájuk.

Az árajánlat készítésekor lényegesen befolyásoló tényező a meglévő fal állapota, az épület mérete és a helyszíni adottságok! A munkadíj kiszámításakor csak a tényleges falfelületet számoljuk, a nyílászárók levonásra kerülnek!

Irányadó hőszigetelési munkadíjak 2023-ban:

Polisztirol homlokzati szigetelés komplett kivitelezése, színezéssel együtt:

11.000 – 13.000 Ft/m²

Ablak kávák kialakítása polisztirol szigeteléssel, színezve:

4.000 Ft/m

Kőzetgyapot homlokzati szigetelés komplett kivitelezése, színezéssel együtt:

14.000 – 16.000 Ft/m²

Ablak kávák kialakítása kőzetgyapot szigeteléssel, színezve:

5.000 Ft/m

A kapcsolódó szakipari munkák (pl.: villany kapcsolók, falilámpák, konnektorok kiemelése a hőszigetelés síkjára, erkély korlátok átalakítása, rácsok leszerelése, stb.) 6.000 Ft/fő rezsióradíjon kerülnek elszámolásra.

A feltüntetett árak az áfát nem tartalmazzák!

Állványozási díjak 2023-ban:

A biztonságos munkaterület és a megfelelő munkakörülmények kialakítása érdekében az épülethez stabil megbízható állványt kell építeni. Az állványozási költség tartalmazza az állvány szállítását, építését, bontását, helyszínen tartását és munkavédelmi felülvizsgálatát.

A biztonságos munkaterület és a megfelelő munkakörülmények kialakítása érdekében az épülethez stabil megbízható állványt kell építeni. Az állványozási költség tartalmazza az állvány szállítását, építését, bontását, helyszínen tartását és munkavédelmi felülvizsgálatát. Állványzatot kizárólag saját munkáinkhoz építünk, bérbeadással nem foglalkozunk.

Átlagos családiház esetén:

2.200 Ft/m²

Több emeletes társasház esetén:

2.500 Ft/m²
A feltüntetett árak az áfát nem tartalmazzák!

Anyagárak:

Cégünk kapcsolatban áll a legnagyobb építőanyag forgalmazókkal, folyamatosan értesülünk akcióikról, aktuális kedvezményeikről. Több gyártó termékeit is használjuk, nem a márkanevekhez, hanem a minőséghez ragaszkodunk! Ismerve Megrendelőink igényeit, módunkban áll kiválasztani a legjobb szigetelő rendszereket számukra, az ár-érték arány szem előtt tartásával. A végleges anyagárat a hőszigetelés vastagsága, fajtája, az épület mérete, formája, a szállítási költségek, a választott szín és még sok apró tényező befolyásolja. Az árajánlat mellé minden esetben pontos anyagkiírást készítünk, mely tartalmazza a szükséges anyagfajtákat, azok mennyiségeit és árait.